„Докато съм министър на отбраната, няма да позволя на никой да вдигне ръка срещу български войник. Да биеш полицай, да биеш войник, значи да нападаш институциите в тази държава”. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, съобщава НОВА телевизия.

снимка: wikipedia

снимка: wikipedia

„25 години нито един вицепремиер, нито един силов министър не си е позволявал да казва такива неща, затова сме на този хал”, това каза Каракачанов относно обвиненията срещу него заради думите, които произнесе във Войводиново. „Да не направя нищо, понеже знам, че ще има някакви правозащитни организации, които ще ме обвинят в дискриминация? Няма да си мълча”, заяви той по повод подадената жалба срещу него в Комисията за защита от дискриминация.

kashti-v-romskata-mahala-vav-Vojvodinovo

Той обясни още, че в случая са взети всички мерки. „Отидох там, събрах Кризисен щаб, набелязаха се необходимите мерки. Още по обяд дойде пожарната, дойде енергото и се установи, че всичките постройки са незаконни, а 15 са абсолютно опасни за живеене”, обясни вицепремиерът. Той коментира, че трябва да има ясна държавна политика по отношение на интеграцията на ромския етнос. „До средата на февруари ще предложа проект за програма”, заяви още Каракачанов.


Share Follow

Leave A Reply