Нов голям протест се готви в пловдивското село Войводиново, където на Богоявление младежи пребиха командос. Очаква се протестът тази вечер, който ще е пети поред тази седмица, да бъде най-мащабен заради призива колеги на пострадалия военен да се включат в демонстрацията. Вероятно е да се включат и спортни агитки, предава bTV.

снимка: bTV

снимка: bTV

Протест имаше и снощи – той протече мирно и без напрежение.Хората започнаха подписка с искане за най-строго наказание за задържаните за побоя младежи от ромската махала. Те искат също така премахване на незаконните къщи в селото. От два дни се провежда и акция по събарянето на незаконните постройки в ромската махала.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„До момента са премахнати 10 постройки, които не са масивни, и днес ще бъдат съборени още 4“, каза кметът на Войводиново Димитър Тосев. След това предстои събарянето на по-масивните незаконни къщи, уточни той. По информация на Тосев всички роми от съборените къщи има къде да отидат. Протестите ще продължат, докато не бутнат всички незаконни къщи в ромската махала, казват хората от селото.


Share Follow

Leave A Reply