Единственият начин за пълноценна интеграция на ромите е през образование и труд, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той коментира темата пред журналисти в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника „Василица“. По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират – през образованието и труда. Във връзка със свое изказване от миналата седмица, насочено към ромската общност, заради което организации му поискаха оставката, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза пред медиите, че няма за какво да се извинява. Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище, посочи Каракачанов, цитиран от БТА.

снимка: Булфото

снимка: Булфото

За протеста, който ще се състои пред Министерския съвет срещу него от 14 ч., вицепремиерът Каракачанов коментира, че всеки има право да протестира. По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото те са получили парите.


Share Follow

Leave A Reply