Слави Трифонов не би могъл да наеме сцената в Пловдив, защото тя не се отдава под наем и е била специално построена за откриването на „Пловдив – европейска столица на културата”. Това заяви Светлана Куюмджиева, артистичен директор на фондация „Пловдив 2019”, съобщава bTV.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Вчера шоуменът публикува пост във „Фейсбук”, в който изрази учудване, че за откриването и по-специално за сцената, на която се състоя то, са изразходвани 2 млн. лв., при положение, че самият той е наемал същата сцена за по-малко – 681 хил. лв.

снимка: Фейсбук, Слави Трифонов

снимка: Фейсбук, Слави Трифонов

Организаторите на събитието обаче посочиха, че повод за съмнения относно цената на мероприятието няма, а бюджетът на събитието е публичен и е публикуван на сайта на фондация „Пловдив 2019”.
„Сцената с прилежащите към нея подиуми, с цялото техническо оборудване, което включва огромен ресурс от България и много техника, която е внесена от Германия, излиза малко над 1 млн.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Останалото се разпределя по хонорари на артисти, хонорари на самата компания, която изпълнява събитието. Има допълнителни разходи, свързани с логистика, транспорт, с контейнери. По принцип не би могла тази сцена да бъде наемана, защото тя е измислена, конструирана и построена специално за това събитие”, обясни Куюмджиева.

Светлана Куюмджиева, снимка:plovdiv2019.eu

Светлана Куюмджиева, снимка:plovdiv2019.eu

Тя подчерта, че сумата от 1,1 млн. лева е наемна цена: „Германските ни партньори направиха доста солидно проучване на възможните оферти и избраха най-изгодните. Затова работеха и с българска компания, която осигури техническото обслужване – „Жокер Медиа”. Те предложиха най-изгодна цена”. В момента съоръжението се разглобява, а частите ще бъдат върнати обратно в Германия.


Share Follow

Leave A Reply