„Решението на Върховния административен съд за Пирин е удар върху икономиката“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, след като решението за промяна на плана за управление на Национален парк „Пирин“ беше отмненено. „Доста тежък удар върху икономиката на България, в частност Югозападния икономически район. Районът на Банско, на всички останали населени места, основният поминък на населението е туризмът през зимата“, заяви Симеонов.

снимка: kmeta.bg

снимка: kmeta.bg

Той даде и съвет на зелените срещу какво да протестират. „Природата няма нищо общо с това, защото аз тези същите не съм ги видял един път да направят протест пред Лукойл Нефтохим Бургас. Нито веднъж не съм ги видял“, допълни още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Симеонов коментира и другата гореща тема покрай „Обединените патироти“ – дали формацията ще се яви заедно на европейските избори. „Не мога да ви кажа, няма предпочитания, след като преговаряме, означава, че търсим мнението и на нашите партньори. Ако ние сме взели решение, ще ви информираме. Явяваме се сами и точка по въпроса. И това може да стане, но засега не е станало“, посочи лидерът на НФСБ. ВМРО и „Атака“ също не са коментирали дали ще са заедно на европейските избори или не. Темата е била водеща на коалиционния съвет в сряда, но на него не е присъствал Волен Сидеров.


Share Follow

Leave A Reply