„Очакваме пикът на грипната епидемия в страната да бъде през следващата седмица“, каза при посещението си във Варна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той добави, че в края на следващата и началото на по-следващата седмица заболеваемостта ще бъде преодоляна, а броят на болните ще започне да намалява. „Надявам се прогнозите ни да се сбъднат, защото тази година доста продължи грипната епидемия“, коментира министърът.

снимка: centercitypediatrics.com

снимка: centercitypediatrics.com

Във връзка със случая на починало бебе в болницата в Плевен, той коментира, че има установени допуснати грешки в лечебното заведение. Според министър Ананиев от здравното министерство е назначена проверка. „Резултатите ще бъдат оповестени пред обществеността, когато проверката приключи“, посочи той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Към днешна дата 1 370 училища в страната са в грипна ваканция“, коментира от своя страна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.Той добави, че в момента най-голям е делът на учебните заведения в грипна ваканция в София, като броят име 267. Според министър Вълчев ще има възможност за преструктуриране на учебното съдържание и няма да се налага отучване. Той увери, че при всеки случай, в който в съответната област е обявена грипна епидемия, се издава заповед за неприсъствени дни. „През тази седмица може би ще има най-много училища в грипна ваканция“, коментира още министърът.


Share Follow

Leave A Reply