„Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП прие нелекото решение на своя Национален съвет с ясни условия, а те към момента не са изпълнени“, каза зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков. „Условията ни са за отмяна на всички проблеми, залегнали във ветото“, уточни той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Приветстваме президента Румен Радев за ветото, което наложи върху последните промени в Изборния кодекс. Разгърнатите в мотивите аргументи както за машинното гласуване, така и за преференциите, за начина на взимане на решения от ЦИК, са аргументи, които яростно защитавахме в продължение на повече от 20 часа преди няколко дни в парламента. Тогава останаха нечути“, посочи Крум Зарков. „Благодарение на активността ни и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните аргументи досега, а именно управляващата коалиция“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Само преди около час на пресконференция чухме, че ГЕРБ не само, че не са си взели поука за това какво се случи през последната седмица в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото, да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“, заяви Зарков. „Ние няма да участваме в този цирк“, обяви той. „Имаме ясно решение на Националния съвет, което гласи, че ще се върнем в парламента при отмяна на скандалните изменения в изборния закон“, посочи Крум Зарков. „Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да я направят. Това са нашите непроменени условия към този момент“, каза още той.


Share Follow

Leave A Reply