ДПС няма да подкрепи никой от проектите за промени в правилника на Народното събрание /НС/, защото повечето от тях били посегателство върху парламентаризма. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, предава БТА.

Йордан Цонев снимка: БГНЕС

Йордан Цонев
снимка: БГНЕС

С промени в правилника от НФСБ, ГЕРБ и ВМРО предлагат парични санкции за депутати, които отсъстват неоправдано от работа. От БСП искат намаляване на възнагражденията на народните представители.
“Повечето проекти са посегателство върху парламентаризма, това е нашата оценка”, коментира Йордан Цонев от ДПС. “Парламентаризмът не е това, което си мислят някои – натискане на копчета и обслужващ персонал”, посочи той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Цонев отбеляза, че в Конституцията има текст за свободната воля на депутатите. “Никой проект не ни харесва и никой проект няма да подкрепим”, заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС. Той коментира, че са зачестили посегателствата върху парламентаризма, включително и по битово-организационни и финансови въпроси и призова да се излезе от това дребнотемие.

Йордан Цонев, ДПС, НС, снимка: БГНЕС

Йордан Цонев, ДПС, НС, снимка: БГНЕС

“Всеки опит парламентът да бъде превърнат в услуга или в слуга на някого е във вреда на гражданите, във вреда на държавата. Оставете кой какво говори за заплащане и т.н.”, посочи Цонев. “Никой не говори за истинската работа, която трябва да върши парламентът, никой не говори за качеството на законите, никой не говори, че вече месеци наред се занимаваме с дневен ред, чиято задача е само да запълни времето и това го прави управляващото мнозинство – да не би да вкарат някой законопроект, който да развали и без това скапания им политически брак с националистите”, коментира Йордан Цонев.


Share Follow

Leave A Reply