„В едни от турнирите, на които съм бил, пускаха химна, когато побеждавам. Беше за мен изключителна гордост“, каза Кубрат Пулев. Запитан ако можеше да се роди отново, какво време от българската история би избрал, Пулев заяви, че би искал да живее във всички, предава бТВ.

Кубрат Пулев

„Но няма как, житейските ни дни са по-малко. Може би под турското робство, защо не. От сегашната ми позиция, гледайки, дори да познавам Васил Левски би било за мен нещо велико, макар че тогава е нямало как да го осъзная. Още от малък, баща ми ни учеше и казваше, че това е най-великият българин“.

Кубрат Пулев

„Баща ми със сигурност щеше да се гордее с мен. Аз вярвам, че се гордее и от горе, но със сигурност щеше да се гордее, защото ние сме негови производни, негови деца. Естествено, имаме и майка ни, която много допринесе за нашето развитие. Баща ми се занимаваше основно и изцяло с нас, беше отдаден на нас. На повечето хора не мога да обясня, но пожелавам на всяко едно дете такъв баща“, каза Пулев. „За много неща обаче, за съжаление, би ме смъмрил сега. Може би в личен план – за деца. Трябва българите да правят деца, да се раждат. Аз съм, за съжаление, много не добър, а много лош пример в това отношение. Това ми е единственото, което куца, но смятам да се задвижа малко по-усилено в тази част“, обеща Кубрат.

снимка: Boec.BG

снимка: Boec.BG

Запитан дали би отгледал децата си в България, Пулев бе категоричен: „Да, със сигурност. На много хора казвам, и дори с техните деца говорим, пред тях. Няма лошо, хубаво е хората да видят в чужбина какво е, но чак да си пращам аз детето. Лично аз не бих го направил, защото смятам, че примерът детето ти да бъде близо до теб е много по-важен. Не мога да ги разбера. Това пак идва от чуждопоклонничеството на българина и от ниското му самочувствие. Имаме много добри университети, в които те могат да завършат и да си бъдат до родителите, до семейството. Не да ходят в чужбина, без никакъв контрол… Въпрос на личен избор, но не забравяйте, че прекалената мотивация, прекаленото желание, също може да изиграе лоша шега на някой. Може да го направи нещастен и не на мястото си. Човек трябва да прецени и да следва мечтите си“, добави той.

 

снимка: Gong.bg

снимка: Gong.bg

„Вярвам, че всяко едно нещо може да се постигне. Няма невъзможни неща, колкото и да е клиширано. Моето мото е „Няма начин да няма начин“. Смятам, че хората, ако не се опитват да се отърват леко, защото леко няма, а останат и се борят за България, няма как, не може да не може. Вярата е в самите нас. Когато човек повярва – това е първата крачка“, каза Кубрат Пулев. „Просто вярвам в българина. Би ме направило щастлив в България да живеем по-добре, защото на мен, не знам на другите как им е, но на мен ми е мъка за хората“, завърши най-добрият ни боксьор, който е претендент за световната титла в тежката категория.


Share Follow

Leave A Reply