Еврокомисарят Фил Хоган поиска подкрепа от премиера Борисов да бъдат увеличени средствата за Общата селскостопанска политика. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на среща на земеделските камари от Европа, предаде „Фокус“.

epa04898680 European Commissioner for Agriculture and Rural Development Phil Hogan at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, 26 August 2015. The EU commissioner presented the state of play of European agricultural markets.  EPA/OLIVIER HOSLET

EPA/OLIVIER HOSLET

Еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган беше на посещение в България на 8-ми март и взе участие в първата международна среща на тема „Дигитализация в пчеларството, предизвикателства и предимства“. „Комисар Фил Хоган, беше в България. В петък сутринта имаше среща с българския премиер и поиска подкрепа от страна на България за неговото предложение да бъдат увеличени средствата за ОСП, така че да се преодолее спадът на абсолютните нива“, поясни той.
Румен Порожанов отбеляза, че многогодишната финансова рамка ще бъде одобрена от премиерите на всички страни-членки в ЕС и това се очаква да стане до края на годината.


Share Follow

Leave A Reply