Парламентът прекрати правомощията на Славчо Велков като народен представител от БСП. Точката беше включена в дневния ред на депутатите по предложение на председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя съобщи, че Велков е подал оставка в деловодството на Народното събрание на 13 март. Като мотив той е посочил влошеното си здравословно състояние и необходимостта от продължително лечение.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Славчо Велков беше от гражданската квота на БСП, беше водач на листата на социалистите в Пазарджик. Той ще бъде съветник на лидера на социалистите Корнелия Нинова по въпросите на националната сигурност.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Във връзка с прекратяването на правомощията на Славчо Велков като народен представител от БСП, лидерът на левицата Корнелия Нинова отбеляза, че напускането му е свързано със здравословното му състояние. „Това е причината и това е написал в мотивите си. Казах му, че уважаваме негово решение и той е в правото си“, уточни Нинова. „Разбира се, ще си извървим пътя, който е по конституция след уважаването на неговата молба. Вече знам, че в ЦИК са пристигнали необходимите документи, така че да се произнесе за освобождаването му и влизането на колегата след него и разбира се, по процедура той трябва да бъде заместен“, допълни тя.


Share Follow

Leave A Reply