Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не се притеснява от прокурорска проверка за новия му апартамент. По думите му старите апартаменти са с по-добра локация от новопридобитото луксозно жилище. „Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал, никога не съм се крил… Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, от гледна точна на местоположение – предишните два са на много по-хубаво място“, каза Цветанов в парламента.

снимка: avdet.org

снимка: avdet.org

Цветанов обясни, че новият имот е разменен за два апартамента, като е доплатил и 100 хиляди лева. „Направихме замяна, като квадратурата на тези два апартамента с разлика от 39 квадратни метра, аз съм я доплатил с тези сто хиляди лева. Една сума е с кредит, който изплащам и към настоящия момент, а другата сума е от възнаграждения, които сме получавали в семейството. Няма нищо, от което да се притеснявам и всичко, което съм извършил, съм го извършил съгласно българското законодателство. Сега в момента имаме само два апартамента“, каза Цветанов.

Елена Йончева

„Ако не беше българската журналистика, ние нямаше днес да разберем за това как един български политик, господин Цветан Цветанов, купува луксозен апартамент на скандално ниски цени“, коментира по-рано днес депутатът от БСП Елена Йончева. Според публикация на „Свободна Европа“ Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, след като през миналата година е прехвърлил на фирмата строител два свои апартамента.

Румяна Арнаудова  снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че е внесен сигнал за новия апартамент на Цветан Цветанов от гражданското сдружение „Боец“. „По преценка на обвинител от Върховната касационна прокуратура ще бъде решено дали ще има проверки“, добави тя. От гражданското движение са сезирали и комисията „Антикорупция“, така че двете институции паралелно ще работят по този случай. Румяна Арнаудова каза още, че сигналът е разпределен и предстои по него да бъде направена двумесечна проверка, която да констатира дали има данни за извършено престъпление. В случай на необходимост може да бъде потърсено съдействието и от комисията „Антикорупция“, но е възможно и двете проверки да вървят паралелно по различни текстове.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Междувременно стана ясно, че проверката по друг подобен случай, за който беше сезирана прокуратурата, за жилището, което ползва безвъзмездно финансовият министър Владислав Горанов, все още продължава, въпреки че комисията „Антикорупция“ не откри данни за конфликт на интереси.


Share Follow

Leave A Reply