„Оставката на Цветан Цветанов не е морален акт, а политически фалш – той напуска парламента, за да остане във властта“, каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков в изявление във връзка със скандала с апартаментите и оставката на Цветан Цветанов. „Събитията в последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години – Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито е осъзната отговорност. Това е прозрачен трик за опазване на влияние“, каза още Зарков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов, затова и коалиционните партньори на ГЕРБ са толкова спокойни“, отбеляза Зарков. „Те знаят много добре, че нещо уж се променя, за да остане същото. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори“, посочи още Зарков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според него оставката на Цветан Цветанов доказва и друго твърдение на БСП по време на дебатите по Изборния кодекс – в България демокрацията е под заплаха. „Доказателство за това е фактът, че политик, загубил обществено доверие и свалян от всички постове чрез скандали и обществен натиск, може да бъде председател на предизборен щаб“, заяви още заместник-председателят на БСП. Според него това е възможно само в онези страни, в които изборният резултат не зависи толкова от общественото мнение, колкото от онези, които организират процеса.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Надяваме се за всички вече е ясно, че оставките в тази страна служат само на един човек. Те не подобряват живота на хората, не променят модела на управление. Напротив, утвърждават го. Единственото, което те постигат, е да осигурят комфорт на Бойко Борисов като министър-председател. Този комфорт трае до следващия скандал и до следващата оставка“, заяви Зарков.

Крум Зарков снимка: БГНЕС

Крум Зарков
снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на БСП посочи, че от партията настояват този порочен кръг да приключи. „Искаме предсрочни избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да даде ясен мандат за нулева толерантност за всяка злоупотреба с власт оттук нататък. Вместо фалшиви оставки, искаме реална отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и за това ще продължаваме да се борим“, заяви още Зарков.


Share Follow

Leave A Reply