Парламентът прие оставката на Цветан Цветанов като народен представител. „За“ оставката на Цветанов гласуваха 121 народни представители, „против“ – 7 и „въздържал се“ – 3, с което тя бе приета. Оставката бе гласувана в отсъствието на самия Цветанов от пленарната зала. Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и начело на предизборния щаб на партията. Цветанов напуска Народното събрание след замесване на името му в имотен скандал, причина за който стана придобит от него имот в столицата на цена, далеч по-ниска от пазарната.

Георги Недев

Георги Недев

На мястото на Цветанов в парламента влиза 27-годишният Георги Недев от Велико Търново, който трябва да положи клетва като народен представител. На парламентарните избори преди 2 години той е бил едва 11-и в листата на партията, но е спечелил около 2 900 преференциални гласа. Начело на парламентарната група на ГЕРБ застава председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

Даниела Дариткова снимка: БГНЕС

Даниела Дариткова
снимка: БГНЕС

Цветанов заемаше поста председател на парламентарната група на ГЕРБ и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-тото Народно събрание. Той бе избран от листата на ПП ГЕРБ в 4-ти Многомандатен избирателен район – Велико Търново на парламентарните избори през 2017 г.


Share Follow

Leave A Reply