„Делото на Йончева срещу Борисов ще бъде гледано на трета инстанция“, каза пред бТВ защитата на министър-председателя адвокат Марин Марковски. Вчера стана ясно, че журналистът и депутат от БСП Елена Йончева е успяла да осъди премиера Бойко Борисов за клевета. Делото беше спечелено на втора инстанция в Софийския градски съд (СГС), а глобата за министър-председателя беше определена в размер на 5000 лева.

Марин Марковски

Марин Марковски

По думите на Марковски обаче, ако на втора инстанция бяха приложени важни доказателства, решението на съда е щяло да бъде друго. Затова то ще бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. „Ние разполагаме с доказателства, които ще кажат и ще се установят нещата точно такива, каквито са“, каза Марковски.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Неочакван обрат претърпя наказателното дело срещу отстранения кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, след като вчера другият подсъдим и сочен за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, се отметна от първоначалните си показания и заяви, че не е предавал на Иванчева пари от предприемача Александър Ваклин. „Това означава много. Това означава, че тезата на прокуратурата, обвинителната позиция, търпи сериозна критика и логически затруднения в неделя, когато прокурорът ще застане на банката и ще иска присъда и ще аргументира защо има престъпление. Когато става въпрос за наказателно дело, важното е дали са искани парите и какви са доказателствата“, коментира Марковски.

Александър Ваклин, снимка: БГНЕС

Александър Ваклин, снимка: БГНЕС

По думите му зад изнесената информация, че Иванчева е искала 500 хил. евро от Ваклин, няма доказателства. „Единственият свидетел на обвинението, който твърди, че е искал пари, е Дюлгеров. Следователно няма връзка вече на обвинението със свидетелите. Истината е, че не е взела (подкуп)“, каза още Марковски. Той е категоричен, че с отричането от показанията си Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата, а просто казва истината.


Share Follow

Leave A Reply