Лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов изнесе нови данни за имотни нарушения на действащ министър в кулоарите на Народното събрание. „Установяваме, че действащ министър с доста крупни имоти – три апартамента в София, се оказва, че не живее там, а някъде другаде, без да декларира това“, информира той. Миналата седмица депутати от НФСБ внесоха сигнал до главния прокурор за проверка на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Днес Симеонов отказа да съобщи дали отново става въпрос за нея. Той добави, че се очаква нов сигнал от народните представители от неговата партия до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията липсва този имот.

снимка: avdet.org

снимка: avdet.org

„По закона за противодействие на корупцията трябва да се декларира недвижимото имущество, което не е твое, но живееш в него“, аргументира са Валери Симеонов. Той уточни, че в случая ставало дума за луксозен имот, за който има и публикации в медиите, намира с в Бистрица, ул. „Липа“. „На два и половина декара е построена луксозна къща, имот, в който дълго време живее съответният министър със семейството си и не е деклариран“, поясни лидерът на НФСБ. Симеонов не пожела да каже името на министъра, нито кой е собственикът, защото самият той получавал информация на парче, източниците били анонимни. По думите му било интересно и собственост на кого ще се окаже жилището, чиито снимки той показа пред медиите.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

Валери Симеонов обясни, че все още не знае кой е подал сигнала срещу него. Вчера Върховната касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от „СКАТ“ ООД, управлявано от Симеонов. Като клеветнически лидерът на НФСБ определи твърденията за закупен имот от над 875 кв. м. за 850 хил. лв., но уточни, че жилищният блок на това място го има и е собственост на фирма „СКАТ“ ООД, която притежава още десетки имоти. Според него това били фирмени сделки, преди той да влезе в политиката, проверявани от НАП и включени в активите на фирмата.


Share Follow

Leave A Reply