Прокуратурата ще повдигне обвинения на всички виновни лица за злоупотреба с еврофондове, едва когато се съберат необходимите доказателства за това. Това каза на брифинг в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с обвинения за злоупотреби с Държавен фонд (ДФ) „Земеделие“, предаде „Фокус“.

снимка: flashnews.bg

снимка: flashnews.bg

По думите ѝ дотогава лицата, обект на разследване от прокуратурата, не могат да бъдат обявени. „В началото на тази седмица Върховна касационна прокуратура се самосезира – започнахме извършването на проверка. Иззеха се документи от ДФ „Земеделие“ във връзка с проекта, за който беше получена информация, основно от медиите. Вчера Окръжната прокуратура в Благоевград започна досъдебно производство за извършено престъпление“, отбеляза Арнаудова.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

Тя припомни, че прокуратурата започва наказателно производство по факта на престъплението, а не срещу лицето, което го е извършило. „До момента, в който повдигнем обвинение, няма и не е редно прокуратурата да съобщи кого преследва. Събираме доказателства за извършеното престъпление за злоупотреба с еврофондове, а втора линия на престъплението е данъчно такова“, допълни още прокурор Арнаудова. Тя добави, че, ако се съберат доказателства, прокуратурата ще повдигне съответните обвинения на всички виновни лица.


Share Follow

Leave A Reply