Руският президент Владимир Путин поздрави за Великден православните християни и всички руснаци, които отбелязват Светлото Христово Възкресение. Това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БНР.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„В продължение на столетия този древен християнски празник изпълва сърцата на хората с радост и надежда, с вяра в тържеството на живота и любовта. Символизира неразривната връзка на времената и духовните традиции, които служат на единенията на нашия народ“, пише в празничното обръщение. Президентът Путин подчертава, че Руската православна църква и всички християнски конфесии играят голяма роля в опазването на богатото културно и историческо наследство, с което се слави Русия, искрено се грижат за укрепването на семейните ценности и възпитанието на подрастващото поколение.

снимка: www.glas.bg

снимка: www.glas.bg

Заедно с премиера Дмитрий Медведев и на кмета на Москва Сергей Собянин Путин присъства на отслуженото от руския патриарх Кирил празнично богослужение в главния православен храм на Русия – Христос Спасител. Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил призова в обръщението си за Възкресение Христово хората да се научат да побеждават злото и да не се поддават на неговата сила.


Share Follow

Leave A Reply