Има възможности да бъдат стимулирани и подпомагани местните производители. Общините трябва да си партнират с бизнеса. Но затова трябва да има желание и разбиране от местната власт. Това заяви Деница Златева, зам.-председател на НС на БСП и кандидат за евродепутат от „БСП за България“, в Харманли, където проведе срещи с представители на фирми от региона и жители на общината, съобщиха от пресцентъра на партията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Една от належащите промени е промяна в начина, по който работи Българската банка за развитие. Не може да се предоставят средства на само избрани големи фирми, докато малките и средни предприятия да бъдат оставени да се борят често с непосилните кредитни условия на търговските банки“, каза още Златева.

деница златева НС 4
По думите на Златева и в Харманли, подобно на цяла България, най-големите тревоги на хората са свързани с отчайващото ниво, до което са доведени образованието и здравеопазването. „Това не са стоки, които да се продават на пазара, докато държавата наблюдава разрухата отстрани“, коментира тя. Деница Златева бе категорична, че болниците не трябва да продължават да бъдат търговски дружества. „Има нещо порочно в сегашния модел – западат и се закриват общински болници, отварят се все повече частни болнични заведения в големите градове, а заплащането на лекари и медицински сестри е несправедливо”, каза още тя.

снимка: http://pkapostolov.net

снимка: http://pkapostolov.net

„Много общини се превърнаха във феодални владения, често основен работодател в района. Ще покажем, че има и друг начин да се управлява България, с дългосрочна визия и планиране, а не с кръпки и мерки на парче“, коментира Златева. По думите ѝ еврофондовете трябва да достигат до повече фирми и до повече земеделски стопани. Трябва да бъде намалена бюрокрацията, която задушава коректния български производител, търговец и земеделец.


Share Follow

Leave A Reply