Имаме обновления в листата, но смятам, че това има своите преимущества. Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Деница Златева по време на откриването на информационен център на партията в града, предаде „Фокус“.  Според нея партийна листа за Европейските избори на „БСП за България“ е добре подготвена и силна.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Ние сме част от една силна политическа група – семейството на Партията на европейските социалисти. Надявам се да имаме голяма и силна група, да можем да формираме и нова коалиция в Европейския парламент и гласът на българските евродепутати да се чува чрез нас. По този начин ще отстояваме интересите си“, отбеляза Златева и добави, че това е причината БСП да цели максимално широко представителство в бъдещия европейски парламент.

деница златева НС

деница златева НС

Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет. По думите ѝ това е проблем, който не трябва да се свързва само с предизборната обстановка. „От много години се говори за корупция на всички нива. Искрено се надявам, че вече ще има конкретни резултати. Знаете, че имахме различно виждане за ролята и мястото на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в целия този процес – искахме по друг начин да бъде структурирана комисията. Надявам се, че оттам ще проверят всички сигнали по отношение на ръководството на този орган и, ако е необходимо, да се предприемат кадрови мерки. Не само за да уредим следващия на тази позиция, а да имаме ефективна комисия, независимо кой е управляващ. Мога да Ви споделя впечатленията си от последните четири седмици – има огромен гняв сред обикновените български граждани. Ние, политиците, сме им длъжници, както и разследващите органи. Надявам се да не е просто поредният предизборен балон“, отбеляза Деница Златева.


Share Follow

Leave A Reply