„Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница в Ямбол е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо“, заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. В момента областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри, затова има липса и на медицински кадри.

3 (2)

В тази връзка на заседанието на Министерския съвет утре по разпореждане на премиера Бойко Борисов ще бъдат отпуснати средства, с които ще се осъществи преместването на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда на груб строеж. Този нов болничен блок от 10 етажа ще е на площ от 32 000 кв. м. с капацитет до 250 болнични легла.

2 (2)

Пред премиера Борисов министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев от ръководството на лечебното заведение заявиха, че за срок от около година и половина областната болница в Ямбол ще се пренесе в новата сграда. Подобрените условия ще привлекат лекарите и сестрите и ще бъде решен досегашният проблем с материалната база. Паралелно с този проект, се реконструира и спешното отделение към болницата на стойност от 551 000 лева. Извършва се и ремонт на Центъра за спешна помощ в града, за който са отделени 482 000 лева. Финансирането на тези два проекта е с европейски средства.


Share Follow

Leave A Reply