Гранитните павета в зоната от площад „Александър Невски“ се запазват. За това са настоявали главният архитект на София Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова. По думите на кмета паветата ще бъдат само частично подменени там, където има нужда от това. По проекта за ремонт няма да се изпълнят предвидените осветителни тела с високи мачти, а ще се сложат такива, които са характерни за периода на изграждането на площада и неговата историческа визия, увери още кметът в личния си фейсбук профил.

Тя допълни, че нивото на тротоарите също ще остане непроменено. Частичният ремонт ще обхване само разрушената настилка. Винаги при проектите имаме доста трудности и проблеми в реализацията, изрази съжаление Фандъкова. Затова тя разчита, че екипът и главният архитект ще съгласуват промени, който се налагат в хода на изпълнение.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Фандъкова увери и че скулптурите на Любомир Далчев няма да се местят. „Няма да се местят и никакви паметници в зоната“, уточни кметът. Нито на политиците, нито на гражданите помага да се разпространява подобна информация, която по думите на Фандъкова, има за цел извличане на политически дивиденти в предизборната кампания. Към момента се възлага промяна в проекта за отводняването на площада.


Share Follow

Leave A Reply