„В ГЕРБ има двойни стандарти – Порожанов не си тръгва заради корупция, а защото не е уволнил чиновник“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на БСП. „Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера, слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за злоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради това, а защото не е уволнил чиновник“, каза Нинова. „Има двойни стандарти очевидно при решенията за освобождаване на министри“, допълни тя.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки от министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов“, каза още лидерът на БСП. По думите ѝ много е важно да се види, че това са ключови сектори: здравеопазване, транспорт, икономка. „Седем от деветте оставки са подадени за съмнения за корупция. Корупцията е в основата на провала на това правителство. Можем да направим такъв извод. Става етикет на това управление“, каза още Корнелия Нинова. По думите ѝ от 1 месец и 10 дни след оставката на Цветан Цветанов няма резултат по отношение на проверката към него от КПКОНПИ. Според Нинова е необходима промяна на модела и тя може да започне на 26 май.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В отговор на въпрос защо има двоен стандарт по отношение на оставките, Нинова заяви: „Мисля, че едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора. Затова той няма контрол върху тях“. Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза: „Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.


Share Follow

Leave A Reply