„Министър Порожанов е изключителен експерт, но това е личен акт, който аз не мога да коментирам“, каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов в коментар за оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов. „Така или иначе ГЕРБ показват своите европейски ценности – дори и да има съмнение за нещо, те предприемат тези действия“, допълни той след участието си в конференция на Българската петролна и газова асоциация.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Министърът информира, че утре ще има среща със заинтересованите страни по т.нар. Закон за горива и наредбата, с която ще се определи редът и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. „Работено е, има текстове, има дадени предложения, които не са толкова много и толкова драстични, а администрацията ги е анализирала и утре започваме обсъждането“, каза министърът и напомни, че по закон наредбата трябва да влезе в сила на 27 юли. Преди това тя трябва да ще бъде пусната за обществено обсъждане.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По въпроса за заместник на подалия оставка заместник-министър на икономиката Александър Манолев, Караниколов напомни, че по закон министрите не назначават заместниците си, а това се прави от премиера. „Към момента Министерството е разпределило задачите и функциите си, нямаме необходимост, но това ще го решим в по-късен етап и е решение все пак на премиера“, коментира още министър Караниколов.


Share Follow

Leave A Reply