„Винаги съм се опитвала да постигам консенсус с опозицията, за мен това е пътят“, каза пред журналисти в Министерския съвет новоизбраният министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева. „Това, което съм правила винаги, е то да бъде по правилата и най-важното, което в България винаги се изкривява – всяко европейско законодателство, регламент, правило се приема с някаква философия. Ние не трябва като манталитет и обществено разбиране да търсим вратичките, а трябва да се прилага точно по философията, по която е прието“, поясни тя.

земеделски земи

земеделски земи

Според нея новата Обща селскостопанска политика (ОСП) ще бъде още по-добра от сегашната. „Тя ще позволи на страните членки още по-добре да се съобразят с националните специфики. Периодът, в който ние ще попаднем след европейските избори, независимо кой ще управлява, ще е ключов за това как ще се отрази новият програмен период в нашия сектор. Много е важно да се идентифицират проблемите и акцентите, за да се постигне подобряване на земеделието и живота на селските райони“, добави Десислава Танева.

министерство на земеделието

Попитана дали има информация за това, че Делян Пеевски кадрува в Министерството на земеделието, тя отговори, че няма такива данни. „Искам в тази връзка да кажа, че и в първия си мандат като министър съм имала пълна свобода да намеря и избера онези кадри, които смятам, че носят морала, отговорността да работят в обществения интерес. Аз съм категорична, че в момента няма нещо, което да е променило тази ситуация“ добави министър Танева. „Аз винаги съм се опитвала да постигам консенсус с опозицията, независимо каква е тя, защото за мен това е пътят. Първото нещо, което бих направила, е да събера браншовите организации, да ги чуя и да намерим доброто решение – да продължим напред с най-важната стратегическа задача – концепцията на новата ОСП“, подчерта земеделският министър.


Share Follow

Leave A Reply