„Продължава охраната за хората в Костенец, за които смятаме, че са застрашени“, каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов по време на брифинг във връзка с убийството в Костенец. „Операцията по издирване на убиеца в Костенец е безпрецедентна“, заяви той. „Относно слуховете, които вървят тук, че има списъци, искам да кажа, че черно на бяло няма как да се знае дали има. Ако има потенциални жертви в такъв списък, те са в потенциалния заподозрян“, допълни Иванов. По думите му такъв слух се носи сред местното население. „Хората, които са потърсили съдействие от наша страна, са обезпечени, с всеки е разговаряно. Правен е анализ на ситуацията, за когото смятаме, че е застрашен, са взети мерки“, допълни още ст. комисар Иванов.

izd0510

Във връзка с второто убийство, главният секретар уточни: „Не са станали експертизите, които категорично да ни казват и потвърдят, че извършителят е един и същ, но основната версия е това, по което работим. Нова информация няма. Сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14-и. Точен час на смъртта нямаме и че е извършено най-вероятно с гладкоцевно оръжие. Няма данни за взлом в помещението в къщата, където е намерен убитият“, допълни още главният секретар на МВР. Той обърна внимание, че в района е засилено полицейското присъствие.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На въпрос дали разследва версията за връзка между двете жертви в Костенец, гл. комисар Иванов уточни: „До този момент нямаме никакво потвърждение. Не си приличат. Второто убийство няма никаква динамика. Няма следи от взлом. Заради това една от версиите е, че може убиецът да е в самата къща и убитият да му е помагал“, допълни гл. комисар Иванов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„По отношение на мероприятията и на самата операция, засилено е много полицейското присъствие“, каза ст. комисар Иванов. По думите му има няколко периметъра, които са локализирани и в които се извършва проверка. „Специализираните части извършват проверка на всяко едно помещение. Надяваме се да имаме резултат“, допълни още той. Според него винаги съществува вариант убиецът да е напуснал периметъра. „Ние реагираме на всеки един сигнал, докато не го изчистим и не се уверим, че не отговаря на истината“, каза той и допълни, че е имало сигнал, че убиецът е в Сандански, което не се е установило.

Осми ден от началото на издирването на Стоян Зайков в Костенец няма следа от него. Той все още не е обявен за международно издирване, тъй като заради предишни престъпления има забрана да напуска страната. 43-годишният Стоян Зайков е издирван за убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова и третия си братовчед Валентин Петров.


Share Follow

Leave A Reply