Предизборната ни листа се състои от лица, които отстояват политически теми и каузи. Това каза кандидатът за евродепутат Николай Диков, който се срещна с актива на ГЕРБ в Раднево. „Моята кауза е защитата и стабилността на работата на комплекса „Марица изток”, както и европейското развитие на старозагорския регион. На 26 май ще стане ясно каква подкрепа имаме за нашите най-важни теми и затова е важно да излезем и да гласуваме”, подчерта Диков. Той бе категоричен, че Европа трябва да бъде на регионите, защото само така се решават местните проблеми. „Когато Европа не познава нашите потребности, не трябва да се правим на сърдити, а да търсим чуваемост, подкрепа от европейските институции“, допълни той.

radnevo2

Кандидатът за представител на ГЕРБ в ЕП допълни още, че доказателствата за правилния път – европейско развитие, се вижда и в Раднево, и в Стара Загора, и в Казанлък, и във всички места, в които има добра комуникация и синхрон между местна власт, държава и ЕС. „Европа е тук и трябва да остане тук, защото е в нашите нови паркове, пречиствателни станции, асфалтираните улици, ремонтираните училища и детски градини“, каза още Николай Диков. „През 2014 година станах част от екипа на комплекс „Марица изток“, тогава дружеството бе с много задължения, имаше проблеми, не поемаше отговорност пред Раднево. Усилената ни работа като екип успя да промени това, за да има стабилност и сигурност за работещите в комплекса и българския въгледобив като цяло“, обобщи Диков по време на срещата с радневци.

radnevo1
Кметът на Раднево д-р Теньо Тенев посочи, че през последните няколко години източномаришкият комплекс работи за развитието на общината, за да имат по-добър живот жителите ѝ.
В срещата участва и областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов, който бе категоричен, че е необходимо всички членове и симпатизанти да бъдат част от изборния ден на 26 май. „Този регион трябва да просперира, тук имаме всички предпоставки за това“, подчерта той.

radnevo


Share Follow

Leave A Reply