Директорът на ОД на МВР – Монтана старши комисар Ивайло Антонов вече не е на поста си след изнесените вчера от БСП данни за неправомерна намеса на полицията в изборния процес. Това съобщиха от пресцентъра на левицата. Това е потвърждение, че МВР се използва за оказване на влияние върху изборите в полза на управляващите, пишат от БСП. От БСП съобщават, че са оповестили подобни действия и на полицията във Видин, Лом и Враца и че очакват и техните оставки.

полиция

Вчера БСП заявиха, че има административен, полицейски и икономически натиск през последните седмици. На пресконференция заместник-председателят на левицата Кирил Добрев посочи, че във Видин, Враца и Монтана полицейските служители били свикани и им било казано, че ще бъдат разформировани в други населени места, ако ГЕРБ не спечелят изборите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според БСП полицаи успели да издирят ръководители на левицата и им изготвили предупредителни протоколи за изборите. Монтирана била камера за видеонаблюдение до клуб на БСП в Любимец. Служители на МВР плашели хората във Видин, а в Борован пък забранили поставянето на шатра с предизборна цел на БСП, посочват още от партията.


Share Follow

Leave A Reply