„БСП загуби, правим анализи – къде и какви грешки сме допуснали. Истината, която трябва да бъде казана, е, че голямата загуба е това, че българските граждани не излязоха да гласуват и така удариха шамар на всички политически партии. Хората ясно посочиха, че партиите трябва променят отношението си, модела си и политиките си“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БНР. По думите му от БСП са искали да приобщят по-широк кръг български избиратели, но не са успели да отворят ветрилото чрез периферния вот.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„По-лошото е, че хората не видяха в никоя политическа сила алтернатива. Затова трябва да си направим изводи. За да се случи промяната в държавата, българското общество трябва да я поиска. Тя не може да се случи, докато хората седят вкъщи – пред телевизорите и в интернет пространството“, изрази мнение социалистът. Той призова гражданите да бъдат активни в политическия живот и изборите.

Той обясни, че промяна е нужна и тя е била заявена както от ръководството на БСП, така и от самата партия и от Националния съвет – става дума за обявен курс на промяна и нова политика. „Тази промяна се води нееднозначно през последните години. Друг е въпросът колко време е необходимо, за да се случи и кога ще се стигне до крайния резултат – една сериозна победа на парламентарни избори“, подчерта зам.-председателят на БСП. По думите му смяната на модела в България ще бъде трудна задача, защото интересите, които биха били засегнати, са много големи и от БСП ги изпитват на гърба си ежедневно.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„За да спечелим местните избори, председателят на партията иска нов кредит на доверие от всички партийни членове. Корнелия Нинова иска подкрепа, за да може в рамките на следващите месеци да проведе такава политика в партията, която да изведе БСП като победител на предстоящите местни избори“, коментира още Свиленски.

снимка; БГНЕС

снимка; БГНЕС

По повод връщането на БСП в парламента, той заяви: „Виждаме един парламент, в който ще се говори повече за социална политика и доходи, за това българските граждани да живеят по-добре. Няма как да не се отчете нашият принос, тъй като обикаляйки из страната, кандидатите за евродепутати от БСП и народните представители видяха проблемите по места, срещнаха се с избирателите. Обиколихме цяла България с „Визия за България“ и още тогава констатирахме сериозните проблеми. Радваме се, че повече народни представители също са ги видели и това ще бъде темата на следващия парламентарен сезон“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Със стартовата ни позиция от европейските избори, амбициите ни са за победа на местните избори. Това зависи от работата ни на терен, на място, от общинските организации и областните структури, които ще проведат кампанията. Със смяната на Цветанов, не може да бъде сменен моделът на управление. Докато българските граждани не разберат, че проблемът се казва Бойко Борисов, те ще получават по някой Цветанов, който да реализира политиките на Борисов“, заключи Свиленски.


Share Follow

Leave A Reply