„Въпросът за финансирането на партиите е много сериозен и не е нормално да се внесе актуализация на бюджета сутринта, а след два часа да е насрочена комисия. Ние ще обсъдим много внимателно това предложение, няма да се оставим да ни пришпорват. Жалко е на гърба на закона, на Народното събрание и държавния бюджет да се прави кризисен ПР“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред журналисти в парламента.

крум зарков

Според него, след като прокуратурата хвана управляващите в грешка при изчисляване на субсидиите, след унищожителния доклад на ЕК, се прави опит да се отклони общественото внимание. “След като са решили да отворим за разговор държавния бюджет, това е добър повод да внесем нашите предложения, както за ДДС ставките, така и за подкрепа на младите семейства“, каза още той. Зарков подчерта, че в събота предстои важен партиен форум – Националният съвет на партията, който също ще се произнесе по този въпрос.

0000242422-article2
На въпрос каква сума трябва да бъде върната, Зарков отговори, че се чакат изчисленията. „Заявили сме готовността да върнем всички надвзети пари. Стана и кристално ясно, както от становището на прокуратурата, така и от дебата в залата, че грешката е била в начина, по който законът се изпълнява, а не как е написан. Ако продължават така, днес може да предложат субсидия от 1 лв, а после да я изчисляват на 5-6 лв. или на колкото решат“, каза още Крум Зарков.


Share Follow

Leave A Reply