БСП се събира на „Позитано 20“, за да обсъди предложението на правителството за нов размер на партийната субсидия. На пленум червените трябва да решат дали да подкрепят намаляването на сумата от 11 лв. на 1 лв. По неофициална информация социалистите ще предложат свой вариант за съкращаване на субсидията между 5 и 7 лв. на действителна бюлетина.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На пленума левицата ще се подготви за конгреса си на 16ти юни. Тогава се очаква да бъде избран нов председател на мястото на подалата оставка Корнелия Нинова. Все още не е ясно дали това ще е временен заместник до края на мандата на Нинова – май 2020 г. По новите уставни правила на столетницата след това трябва да се проведе пряк избор на новия лидер, в който своя глас да дадат всички около 100 хил. членове на партията.Нинова БСП

На пленума днес се очаква да бъдат коментирани и резултатите от европейските избори, които станаха и повод за подадената от Нинова оставка. Ще бъдат поставени задачи на местните структури за предстоящия вот през октомври, както и правилата за номинации за кметове по населените места.


Share Follow

Leave A Reply