„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не е особено светло – когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира в предаването „Събуди се” по Нова телевизия бившият председател на БСП Михаил Миков.

Миков

„Не съм участвал в избори за председател на БСП, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”.

нинова, бсп

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.


Share Follow

Leave A Reply