91 455 лв. са изхарчени за охрана на гей парада и съпътстващи събития в София т. г., а 756 полицаи са били изкарани по улиците на столицата. Това стана ясно от отговора на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов след парламентарен въпрос от депутата от ПП „Атака” и зам.-председател на партията Десислав Чуколов, съобщиха от пресцентъра на „Атака”. Той попита какъв финансов и полицейски ресурс е използван за охрана на мероприятието.

снимка: Ладислав Цветков, бТВ

снимка: Ладислав Цветков, бТВ

„Разбрахме, че всеки гей парад в България струва средно около 100 хил. лв. на българската държава и около 1000 служители на МВР, които да се грижат за охраната на този парад. Защо е нужно това? На кого е нужно това? На американското посолство, на Сорос”, възмути се от трибуната в Народното събрание Чуколов. Той призова тези средства да се дават от щатската мисия у нас или от небезизвестния финансов спекулант, ако държат на тази пропаганда, а не от джоба на българския данъкоплатец.

Десислав Чуколов

Десислав Чуколов

Депутатът от „Атака” призова Каракачанов и министъра на вътрешните работи тези финансови и човешки ресурси да бъдат пренасочени към опазването на обществения ред и борбата с циганската престъпност в малките населени места, „а не да браним тези, които пропагандират пред децата ни, пред обществото ни извратените си мисли”, заяви Чуколов. По-късно пред медиите зам.-председателят на „Атака” допълни, че за 12 издания на гей парада българските данъкоплатци са дали над милион лева за охрана на събитието.


Share Follow

Leave A Reply