Разбита е фабрика за нелегални цигари в село Труд, ощетявала бюджета с между 15 и 20 млн. лв. на месец. Това каза пред журналисти в село Труд министър-председателят Бойко Борисов, предаде „Фокус“. „С главния прокурор, който е в чужбина, с колегата Иван Гешев, ГДБОП, митниците и вчера на оперативката решихме да търсим откъде са тия 3,8% – най-ниските контрабандни нива в Европа. Сиреч, защо пък да са и 3,8%“, посочи Борисов. „Знаехме, че някъде има подобна фабрика – макар че действат изключително конспиративно, виждате какви изолации“, коментира премиерът. „Молдовци и украинци са работниците – те не излизат оттук, живеят тук, имат си щанги да си вдигат – няма да отидат на кафе, на ресторант и по някакъв начин да ги забележат в Пловдив или в друг град. Действат абсолютно конспиративно – произвеждат продукцията и я изнасят. Те са с гръцки надписи, така че най-вероятно са за Гърция“, посочи премиерът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Борисов обясни, че от сутринта се е чул десетина пъти със зам.-главния прокурор Иван Гешев. „Първо ударихме другата фабрика – в Ръжево Конаре. И се тюхкаме до към 10.00 – 10.30 ч. Но пък продължиха колегите, за което им благодаря. Даже им се карахме по едно време. Но после се обадиха, че са открили вече голямата фабрика. Задържаха там и камиони“, каза министър-председателят. „По дребни сметки с между 15 и 20 млн. лв. на месец ощетяват бюджета – горе-долу толкова, колкото искат полицаите за нощния труд. В момента спецпрокуратурата действа по всички адреси“, изтъкна премиерът и обясни, че има и задържани.Цигари new-glasgow-illegal-cigarettes

„Преди една година е направено това хале – то отвън си изглежда като голям завод. Вложението е поне 10 млн. лв.“, обясни Борисов. Той посочи, че задържането на служителите във фабриката е станало по време на процес на производство. „По най-добрия начин стана задържането – от тютюна до натоварените с цигари камиони. Така че колегите го направиха много добре“, подчерта Бойко Борисов. „Вчера ги предупредих – защото ние знаехме, че ще ги бомбардираме рано или късно, но те явно не разбират от дума“, каза още той.  На въпрос дали това е най-голямата разбира фабрика за нелегални цигари, разбивана в България, Борисов заяви: „Ние доста такива фабрики сме виждали, но тази е така добре организирана“.


Share Follow

Leave A Reply