Българските евродепутати, които получават огромни заплати и заделят стотици хиляди в банкови сметки, да започнат да правят дарения – за църкви, болни хора и млади таланти, както прави „Атака“ от създаването си. Това каза зам.-председателят на партията Десислав Чуколов в предаването „Плюс-минус” по НОВА ТВ, съобщиха от пресцентъра на ПП „Атака“ .

Десислав Чуколов

Десислав Чуколов

По темата за партийните субсидии Чуколов заяви, че „Атака“ е гласувала категорично за намаляването им на 1 лв. на глас, защото така поискаха 2,5 милиона българи. Припомни, че партията на Сидеров се е издържала от 2005 г. до 2009 г. без субсидия и е вкарала тогава 21 депутати, 3 евродепутати и лидерът на „Атака“ беше на балотаж на президентските избори. От думите му стана ясно, че „Атака“ подготвя Закон за правото на живот на заченатите. Според него въпросът с абортите трябва да бъде урегулиран. „Повдигаме тази дискусия, защото демографският проблем е голям. Искаме да чуем мнението и на Църквата, и на тези, които казват, че не може да се забраняват изобщо аборти”, обясни Чуколов.

снимка: politikata.net

снимка: politikata.net

На въпрос дали се предвижда тотална забрана, или ще има изключения, депутатът каза, че не става въпрос за аборт при бременност, която застрашава живота на майката или плода или е следствие на изнасилване, кръвосмешения и др. Темата да се постави на масата и хората да се замислят. Той припомни, че на година у нас се правят по 26 000 аборта. „26 000 българи, които губим всяка година. И тук не говорим за циганското малцинство, те ги раждат, вземат социални помощи или ги оставят в домове”, добави Чуколов.


Share Follow

Leave A Reply