„Нашият фокус ще е върху това да не се допуска купуване на мачове и натиск над длъжностни лица и футболисти“, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов след среща при премиера Бойко Борисов със собствениците на три от най-големите футболни клубове – Лудогорец, ЦСКА и Левски и главния прокурор Сотир Цацаров преди началото на новия сезон. Министър Маринов обясни, че срещата е била свързана с феърплея и поведението на агитките през предстоящия сезон. „Срещата беше за това в едно обозримо бъдеще да има феърплей и да няма напрежение, което да рефлектира върху поведението на агитките и въобще върху качеството на спорта, не само на футбола“, уточни той.

снимка: FutureLearn

снимка: FutureLearn

Вътрешният министър поясни, че сегашната среща не е била на база конкретно постъпил сигнал. „Срещата е такава, че да се уточним как да работим. Ролята на МВР е както по превенция, така и по разследване на престъпления, свързани с тази дейност“, допълни той. „Когато има напрежение между собствениците, то се пренася и по съответните трибуни. Така че ако там няма напрежение, аз мисля че поведението на агитките ще е съвсем различно“, подчерта министър Маринов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на Борисов за тази среща, защото по негови спомени последната такава е била през 2003 година. На срещата всички са си дали обещание, че ще се осигури максималното спокойствие на съдиите, за да може да си вършат работата без напрежение. „Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва много рядко“, отбеляза той и допълни, че, ако някой съдия има данни, че е притискан и заплашван, да се обърне към МВР или Прокуратурата.


Share Follow

Leave A Reply