Лидерът на Атака Волен Сидеров вече не е председател на ПГ на „Обединени патриоти“. Снощи групата се е събирала и е взето решението. Новите съпредседатели са Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО.

Промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“ са направени с цел подобряване на организационния живот на групата. Това обяви в кулоарите на парламента Искрен Веселинов и разкритикува ръководството до момента като изключително пасивно.

Искрен Веселинов снимка: Flashnews.bg

Искрен Веселинов
снимка: Flashnews.bg

На заседанието на групата било обсъдено това, че от месеци парламентарната група нямала реален организационен живот. Затова се наложила и промяната. Искрен Веселинов увери, че няма нищо драматично в промяната. На вчерашното заседание не е имало представители на Атака, а лидерът им не бил лично уведомен, но разбрал от съобщението в зала на Цвета Караянчева. Представителите на „Атака“ систематично бойкотират заседанията на парламентарната група и бламират нейната работа, посочи Веселинов.

Десислав Чуколов

Десислав Чуколов

Заместник-председателят на „Атака” Десислав Чуколов обаче заяви, че НФСБ и ВМРО застрашават управлението на страната. „Това, което е прието на заседание на парламентарната група, денонсира споразумението между „Атака, ВМРО и НФСБ. Това вчера, което те са гласували, нарушава коалиционното споразумение, което стои над това какъв е правилникът а групата”, каза Чуколов. Той обърна внимание и на споразумението, което има между „Обединени патриоти” и ГЕРБ, с което в момента се управлява България. „Колегите от НФСБ и ВМРО бламират и това споразумение между ГЕРБ и ОП – НФСБ, „Атака” и ВМРО”, обясни той.

На въпрос дали от „Атака” ще напуснат парламентарната група Десислав Чуколов каза, че ще се съберат и ще решат какво да правят. „Който го прави, нека той отговаря за действията си”, допълни той. Според него коалиционните партньори застрашават управлението на страната. Попитан дали това е краят на „Обединени патриоти”, Чуколов припомни, че коалицията е факт благодарение на усилията на Волен Сидеров.


Share Follow

Leave A Reply