Мнението на „Атака” е, че този мандат трябва да бъде завършен. Това каза зам.-председателят на ПП „Атака“ Десислав Чуколов по Нова телевизия във връзка с отстраняването на Волен Сидеров от председателския пост на ПГ на „Обединени патриоти“. Програмата, която сме подписали с партия ГЕРБ, трябва да бъде завършена, посочи той.

Той коментира отстраняването на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединените патриоти”.
„Събрали са се колеги от НФСБ и ВМРО и са решили да променят правилника на групата. Променяйки правилника на парламентарната група вече да променят коалиционното споразумение. И решава групата да промени коалиционното споразумение. Показах и на юристи тези документи – посмяха се. С вторичен акт искат да променят първичен – коалиционното споразумение. Искат да развалят коалиционно споразумение. Във вторник НФСБ и ВМРО хванаха коалиция „Обединени патриоти” и я строшиха в земята. Незаконно е”, заяви Чуколов.Сидеров Чуколов

„Всъщност те отменят коалиционното споразумение между „Атака”, бледото копие на „Атака” и още по-бледото копие на „Атака”. А всъщност какъв е проблемът за държавата? Те строшиха тази коалиция, а ГЕРБ са подписали споразумение с тази коалиция ”, коментира Чуколов. По думите му от партия „Атака” не са били информиране за срещата във вторник. „Тук не е до детронирането на Сидеров, а до детронирането на „Атака”, до изчезването на „Атака”. Направили са двама съпредседатели. А защо няма съпредседател от „Атака”, защо няма секретар на ПГ от квотата на „Атака”?, попита Чуколов. Според него с всичко това се цели отстраняването на партията на Сидеров от коалицията. „Юристите ни са подготвили много структуриран анализ и едно писмо, което ще представя на ръководството на НС, заяви зам.-председателят на „Атака”.


Share Follow

Leave A Reply