Изключването на „Атака“ от коалицията е основателно, защото те саботирали общите усилия. Това каза евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в предаване по БНТ. Джамбазки добави, че „бившият председател на групата е участвал в 3% от гласуванията, което е меко казано безобразно и безотговорно“. Той обясни още, че от „Атака“ са използвали клевети и лъжи по време на предизборната кампания. По негово мнение в политически интерес на „Атака“ е да продължат да подкрепят правителството.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Ангел Джамбазки коментира и темата за хакерската атака срещу НАП, като определи ситуацията като изключително тревожна. Според него трябва да има наказани – „не само институцията, но и физически лица, които носят отговорност.

НАП

Относно пакета „Мобилност“ делегацията на ВМРО в Европейския парламент е организирала среща в групата на реформаторите и реформистите заедно с министрите на транспорта на заинтересованите държави. „Позицията на нашата група, на европейските консерватори, е най-ясна и най-твърда по този въпрос – ние сме твърдо против протекционизма на Германия и на Франция“, коментира Джамбазки.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Джамбазки каза, че Урсула фон дер Лайен е обещала „всичко на всички“, включително „несъвместими неща“. Той определи разпределението на високите постове в европейските институции като безпринципно.


Share Follow

Leave A Reply