Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” (ГДМРР) откриха 3120 кутии (62 400 къса) контрабандни цигари от марките „Минск“ и „Parliament“ в туристически автобус с българска регистрация, пътуващ от Беларус, при проверка в района на ГКПП „Дуранкулак“ на 29 юли 2019 г. Това съобщиха от Агенция „Митници”.
цигари
Цигарите с белоруски бандерол са били укрити във фабрична кухина на автобуса. При проверката на превозното средство са открити и 7 бутилки с хладилен газ тип R134а, всяка с нето тегло над 13 кг, за който не са били представени необходимите документи.

При последвали оперативни действия е установен обект, използван за съхранение на нелегални акцизни стоки. При извършена проверка в обект – частен имот, находящ се в село в обл. Добрич, митнически служители от ГДМРР установяват наличие на още 1793 кутии (35 860 къса) цигари без валиден български бандерол, както и над 200 бутилки водка от 0,5л. с украински бандерол.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Общо са иззети 98 260 къса цигари, 207 бутилки водка и 7 бутилки хладилен газ. Образувани са две досъдебни производства по описа на ГДМРР под надзора на районните прокуратури в Каварна и Добрич.


Share Follow

Leave A Reply