Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е подал оставка. Той е подал оставка на 31 юли 2019 г. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева. „Отдавна бях взел решението да си подам оставката. За мен да бъда на такава позиция не е самоцел“. Това каза бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев.7231908

Като една от причините за оставката Георгиев изтъкна,че семейството му е било подложено на невероятен тормоз от някои медии. „Другата причина е, че не искам една хиперболизирана тераса, която беше едно абсолютно безумие да се отрази по някакъв начин на работата на комисията“, каза още Георгиев. Той изрази надежда „по-скоро да се избере ново ръководство и да продължи и надгради това, което вече сме постигнали“.

7231903 (1)

Народното събрание прекрати правомощията на Пламен Георгиев като председател на Антикорупционния орган. „За“ проекторешението гласуваха 120 народни представители, „против“ – 3 и „въздържали се“ – 3, с което то бе одобрено.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Антикорупционният шеф беше в дълъг отпуск, докато срещу него тече проверка на данъчните и прокуратурата след скандала с терасата и барбекюто му без документи.


Share Follow

Leave A Reply