Специализираната полицейска операция за предотвратяване на нерегламентирани състезания с моторни превозни средства и недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата се провежда на територията на Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията през последните пет дни е в рамките на активните мерки за осигуряване безопасността на движението в Пловдив и региона. От 10 до 14 август основно във времевите интервали между 22.00 ч. и 2.00 ч. общият контрол по Закона за движение по пътищата е осъществен от екипи на сектори „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Акцентът е поставен на всички проблемни точки в областния град – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания или нарушения от водачи на мотоциклети. Снощи след получени общо 6 сигнала на тел. 112 и предприети незабавни действия полицейските служители предотвратили автомобилни гонки в ж.к. „Тракия“ и на бул. „Свобода“. Проверени са 34 моторни превозни средства, спрямо 15 водачи е взето административно отношение за нарушения на Закона за движение по пътищата. Спрян от движение е лек автомобил и е съставен акт на 21-годишния му шофьор, който нарушил скоростния режим в събота вечер на Асеновградско шосе, преминавайки с над 170 км/ч.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Във вторник срещу сряда, в района на бензиностанция на същия път били установени 16 мотористи, на шестима от които са издадени глоби с фишове. В рамките на акцията на четирима шофьори са отнети свидетелствата за правоуправление, заради незаплатени в срок наказателни постановления. Продължават ежедневните действия на служителите от ОДМВР – Пловдив за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи. В изпълнение на планираните мерки са предприети и съвместни инспекции с представители на ТДНАП и ДАИ на учебните центрове за обучение на водачи на МПС.


Share Follow

Leave A Reply