Премахването на „перките“ от столичната улица „Граф Игнатиев“ се очаква да започне днес следобед. Част от новите ограничители вече са пристигнали и се извършва подготовка за смяната. След поредица от инциденти с пострадали хора столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща опасните ограничители да бъдат премахнати, но досега това така и не се случи. През март експертният съвет към главния архитект на София взе решение „перките“ да бъдат сменени с така наречените боларди.

снимка: БГНЕС

Последният инцидент с т.нар. перки на акула стана вчера, тогава жена се спъна в ограничителите и падна, след което бе откарана в болница с охлузвания по челюстта. В знак на протест съпругът ѝ Александър Рогачев откърти няколко ограничителя и ги сложи на трамвайните релси. Полицията го задържа за 24 часа.

снимка: БГНЕС

В четвъртък Рогачев каза в телевизионно интервю, че не му е повдигнато обвинение по случая от прокуратурата. Той заяви, че го викат в Първо РПУ в София на 4 септември и предположи, че може би тогава ще му бъде повдигнато обвинение. И добави, че е готов да понесе всяко наказание, което съдът му определи.


Share Follow

Leave A Reply