„Структурите на ГЕРБ са мобилизирани, работят и очакваме добро представяне на предстоящите избори“, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на брифинг във Варна. „Август месец е месец за почивки. Хубаво е, че хората могат да си позволят по-дълги ваканции, което показва, че наистина икономиката върви и покупателната способност на българите се повишава“, допълни тя. Тя участва форум, организиран от Младежите от ГЕРБ. В 12-ия Летен университет във Варна участваха над 250 представители на МГЕРБ от цялата страна.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Във връзка с нападките на президента Румен Радев Цвета Караянчева посочи, че държавният глава явно не е добре информиран. „Вчера председателят на Европейската комисия беше в България и каза, че страната се развива изключително добре, има икономически ръст. Не знам дали президентът не се информира единствено и само от партийната си телевизия и БСП, защото говори като беквокал на Корнелия Нинова“, отбеляза още Караянчева.

цвета караянчева

„Предизборните кампании в България са изключително изострени, с много черен пиар, но ние ще останем верни на себе си и ще продължим да работим, така както сме работили досега, да разказваме какво сме направили до момента и какво можем да направим занапред, което е добро за България“, обясни председателят на парламента. Тя подчерта, че от ГЕРБ работят по изготвянето на платформата за предстоящите местни избори наесен и скоро тя ще бъде официализирана.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Очаквам много динамична парламентарна сесия предвид това, че началото на предизборната кампания почти съвпада с началото на парламентарната сесия. Ще има доста по-засилени политически дебати, защото това е възможността от парламентарната трибуна да се отправят политически послания. Надявам се колегите да не се увличат в черния пиар, да не бъдат толкова жлъчни, арогантни понякога“, коментира още тя. „Относно предстоящата парламентарна сесия знаете, че имаме 18-о вето от президента, което предстои да гледаме следващата седмица. Есенната сесия е и сесията на бюджета, а това е най-важният закон на държавата“, каза тя, обръщайки внимание на акцентите за новия парламентарен сезон.

Попитана дали се предвиждат законови промени във връзка наказателно производство срещу обвинени в убийство и по-тежки наказания при призната вина, тя обяви, че предстои да има дебат по тази тема.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Участие във форума взеха и председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и представителят на Фондация „Ханс Зайдел“ в България Богдан Мирчев. Сред гост-лекторите на Летния университет ще бъдат още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и народният представител от ГЕРБ Тома Биков.


Share Follow

Leave A Reply