Парламентарната група „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО” трябва да бъде заличена в регистрите на Народното събрание и депутатите от партиите на Каракачанов и Симеонов да бъдат обявени за независими. Писмо с такова искане изпратиха народните представители от „Атака“ до председателя на парламента Цвета Караянчева, съобщиха от пресцентъра на партията.

БГНЕС

БГНЕС

Основание за реакцията им е изключването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и колегите му Десислав Чуколов и Павел Шопов, както и последвалото напускане на останалите депутати от т. нар. парламентарна група на ОП. В мотивите си те се позовават на Коалиционното споразумение между трите партии, където в чл. 16 е записано името на парламентарната група. След изваждането на „Атака“ от формацията името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването ѝ в специалния регистър на парламента по смисъла на чл. 14, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Павел Шопов

Според тях в момента се прави опит да се обяви за легитимна парламентарна група, която след изваждането на „Атака“ вече не съществува. „В тази насока вече се правят опити тихо, кротко и незабележимо да се прелегитимира с всички произтичащи от това последици несъществуващ от гледна точка на правото и текстовете на правилника субект в 44-тото Народно събрание”, пишат депутатите от „Атака“. Междувременно те настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, до решаване на казуса.


Share Follow

Leave A Reply