Парламентът на Великобритания ще преустанови работа за срок от един месец, считано от понеделник вечер, предава британският телевизионен канал Sky News. Спирането на работата на британския парламент е в следствие на искането на новия премиер Борис Джонсън. Джонсън е твърдо убеден, че Обединеното кралство трябва да излезе от ЕС със или без сделка на 31 октомври.

снимка: iStock

снимка: iStock

Заплахата, че правителството може да заобиколи закона, който позволи на парламента да поеме контрола над процеса по излизането на Великобритания от ЕС и който има за цел да премахне възможността от Брекзит без споразумение, може да принуди парламентарната опозиция да подкрепи предложението на правителството за произвеждане на предсрочни избори. Гласуването по този въпрос в Камарата на общините ще се състои днес и това ще е последната възможност за опозицията, тъй като работата на парламента ще бъде преустановена до средата на октомври, отбелязва “Дейли телеграф”.

"Марш на Европа" след Брекзита снимка: БГНЕС

“Марш на Европа” след Брекзита
снимка: БГНЕС

В редакционна статия германският вестник “Ройтлингер Генерал-Анцайгер” призова британската кралица Елизабет Втора да се намеси в процеса на Брекзита или да абдикира.


Share Follow

Leave A Reply