Призовавам Йорданка Фандъкова да си уреди отпуската след тържествената сесия на 17-ти септември, за да бъдем с равен старт в кампанията. Това каза лидерът на Градския съвет на БСП – София и водач на листата на общински съветници на партията в столицата Калоян Паргов преди регистрацията за местните избори в Общинската избирателна комисия, съобщава „Фокус“.

Калоян Паргов

„Отдавна не се беше случвала консолидация на лявото като първа стъпка. Виждате, че АБВ и Движение 21, пък и други леви очаквайте, ще застанат зад кандидатурата на Манолова. Това е първата стъпка. Втората стъпка е да консолидираме обществото и всички, които искат промяна. Те са немалко“, заяви още Паргов. На въпрос как ще съвместят приоритетите с Манолова, Паргов обясни, че това е въпрос на разговор и на обсъждане с всички тези, които ще формират мнозинство. „Ние имаме претенциите да участваме във формирането на мнозинство около нов кмет, което да доведе до промяна на политиките“, изтъкна още лидерът на БСП – София. Тойподчерта, че новоизбраният кмет трябва да формира мнозинство, да предложи програма за управление, около която да се формира то. „Включително и г-жа Фандъкова без това мнозинство няма да направи нищо“, посочи още Паргов. Той заяви, че ако се направи контент анализ това, което говори Манолова и това, което говори БСП, доста се припокрива. Лидерът на БСП – София отчете, че ГЕРБ през този мандат е направила нещо уникално. „В последната година особено събра един доста голям опозиционен блок, които се обединихме около принципи, свързани с нов модел и подход за правене на политика“, изтъкна още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Паргов отбеляза, че предстои среша на БСП с гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. „Бъдете сигурни, че в нейната платформа ще откриете сходни неща с нашите”, каза лидерът на Градския съвет на БСП – София. Той посочи, че Мая Манолова е граждански кандидат и за нейната регистрация ще се грижи Инициативният комитет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Ние ще внесем нашите кандидати за районни кметове, които не са с инициативен комитет. Ще имаме грижата за тях, за селските кметове и за листата съветници, която вече подредихме“, каза още той. На въпрос какви са очакванията му за кампанията, Калоян Паргов отговори: „Надявам се, че кампанията ще бъде позитивна. Под позитивна разбирам не само на думи, а на дела и на действия и всички присъдружни помощници на ГЕРБ в тази кампания нека да се укротят малко, за да говорим за политики, реални проблеми на София и да търсим решения и нека софиянци сами да изберат кое от тези предлагани решения ще бъдат най- доброто за тях. Очакванията на БСП за тези избори предвид и основата, която завоювахме на европейските избори с тази малка разлика с ПП ГЕРБ ни дават основание за големи очаквания. Имаме всички шансове, но трябва да ги оползотворим. Стратегията в тази кампания ще определи нейния ход и нейния край“, посочи още Паргов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Предстои ни среща с гражданския кандидат Манолова, с което част от тези политики да ги приеме и да ги заложи в своята платформа. Победата на Манолова над Фандъкова ще е победа за всички софиянци, които искат промяна за една друга перспектива, а не досегашното развитие в застой“, подчерта още лидерът на БСП – София.


Share Follow

Leave A Reply