Мобилни медицински екипи ще обикалят цялата страна, за да извършват безплатни медицински изследвания на всички желаещи. Това обявиха от компанията- организатор „Агрион“. В рамките на кампанията, наречена „Дни на здравето“, екипите ще обиколят 120 населени места в България, за да правят анализ на кръвната захар и кръвното налягане на хората. Те ще дават и и практични съвети за предпазване от диабет и хипертония. Безплатните прегледи ще продължат до 6 октомври 2018 г.
Тази година партньор на инициативата е компанията “Медхаус Суис България“, която е част от швейцарската корпорация Medpack Swiss Group. Фирмата дистрибутира на българския пазар висококачествени медицински продукти на водещи световни производители.

informo
Информация за датите и населените места, където ще има мобилна медицинска станция на „Агрион“ може да откриете на сайта на земеделското дружество на адрес https://www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/. Посетителите ще могат да участват в томбола с награди, осигурени от „Агрион“ и “Медхаус Суис България“, като във всяко едно населено място, един от участниците в томболата ще спечели автоматичен апарат за мерене на кръвно Gamma Control. За всички посетители на събитията са достъпни и талони за отстъпка до 10 лв. при покупка на автоматични апарати за кръвно Dr. Frei във верига аптеки „Марешки“.

agrion_, Агрион
По данни на Световния диабетен атлас над 525 хил. души в България страдат от диабет, което е над 8 % от населението на страната. Голяма част от хората обаче не са наясно, че са болни, тъй като профилактика за висока кръвна захар се провежда рядко и по изключение. В повечето случаи липсват признаци на заболяването и то се открива случайно при провеждане на изследвания по друг повод. Според Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, броят на хората, които не знаят, че имат високо ниво на кръвната захар надхвърля 800 хил. души. Лекари са категорични, че един от основните проблеми е ненавременното откриване на диабета, което води до сериозни усложнения на здравето на хората.
Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни всеки трети българин е с повишени стойности на кръвното налягане, което означава над 2,7 млн. души. Според здравните експерти тенденцията е все по-млади пациенти да се оплакват от хипертония. Това е и причината екипите на „Агрион“ да насочат усилията си към изследване именно на тези болести.
„Искаме да помогнем на по-възрастното население и всички желаещи да получат безплатна информация за състоянието на кръвното си налягане и кръвната захар“, коментираха от мениджмънта на компанията. Това, според компанията – организатор може да помогне на пенсионерите да вземат превантивни мерки за своето здраве. От друга страна посещението на мобилни медицински екипи спестява време и средства на хората за изследване и посещение на лечебни заведения, които често са на отдалечено разстояние от селата. „Ние вярваме, че към собственото си здраве трябва да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, казаха от „Агрион“.
„С швейцарската ТМ Dr. Frei и верига аптеки „Марешки“ подкрепяме националната кампания „Дни на здравето“, защото по този начин, имаме възможност да обърнем вниманието на хората към превенция на хипертонията. Информиран – значи въоръжен“, заявиха от „Медхаус Суис България“.


Share Follow

Leave A Reply