Последиците от Брекзит за британското общество ще бъдат много по-тежки и многобройни, отколкото британските политици искат да си признаят. Това заяви главният преговарящ на ЕС по оттеглянето на Великобритания Мишел Барние в Европейския парламент. „Никой не иска „да открадне Brexit“, не искаме да ви държим насила в ЕС, да променим решението на мнозинството от британските граждани, за което съжаляваме“, каза Барние.

снимка:  iStock

снимка: iStock

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО/ЕКР) посочи в дебата в ЕП, че перспективата за оттегляне на Великобритания без сделка застрашава интересите на всички и е заплаха за мира в Серевна Ирландия. Великобритания ще напусне ЕС, но няма да напусне Европа и ще остане един от най-големите икономически партньори и сигурен съюзник в НАТО, добави той.брекзит, лондон ,парламент

Евродепутатът Илхан Кючюк (Обнови Европа/ДПС) посочи, че британските граждани изпращат ясно послание – Найджъл Фараж не е техният глас. По неговите думи поведението на британското правителство се определя от вътрешнополитически цели.


Share Follow

Leave A Reply