С назначаване на вещи лица, които да изготвят нови експертизи, протече днешното съдебно заседание в Шуменския окръжен съд по делото за железопътното транспортно произшествие в Хитрино. Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата на 10 декември 2016 г. в района на гара „Хитрино“ влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан, предаде БТА.

с. Хитрино, снимка: БГНЕС

с. Хитрино, снимка: БГНЕС

Заради аварирал автомобил с който подсъдимите пътували до Шумен, съдебното заседание по делото, насрочено за 9.30 часа, бе отложено с час и половина.
В началото му съдът докладва постъпили материали, след предходното си заседание, свързани с назначаване на вещи лица, които да изготвят нови експертизи по делото и постъпили отговори от тях или институциите и организациите в които работят, както и жалби за назначаването им от страните в процеса. Експерт от Техническия университет във Варна ще трябва да изготвя съдебно пожаро-техническа експертиза, след като е проверен, че няма конфликт на интереси. Такива нямат и още двама експерти, които също ще отговарят за нови експертизи за нуждите на делото, определи съдът на днешното си заседание.

снимка: PropertyGuru

снимка: PropertyGuru

„Чакаме три експертизи. Основният въпрос е дали събраните нови доказателства ще променят нещо по даденото заключение“, каза пред журналисти след края на съдебното заседание Ивайло Йорданов – адвокат на един от обвиняемите.


Share Follow

Leave A Reply